Volt presenterar nya smaker med innovativa inslag – Volt Pearls

Volt Pearls har nyligen lanserats. Det är inte enbart nya produkter utan också en ny tillverkningsmetod. Fyllnadsmedlet pressas till små pärlor som portionerna fylls med, vilket nästan hörs på namnet. Även förpackningen har fått ett lyft med biobaserad plast och smartare lock-funktion.

Segmentet tobaksfritt snus har vuxit kraftigt de senaste åren på grund av sin populäritet. För att möta efterfrågan så skämmer samtliga varumärken bort oss med täta produktlanseringar.

Volt Pearls – Ny typ av nikotinpåsar

De nya produkterna från Volt skiljer sig en hel del från övriga lanseringar nu i vår då en ny tillverkningsmetod presenteras i samband med lanseringen. Volt har redan ett sortiment med spännande smaker men efterfrågan fortsätter öka på fler smaker. Volt Pearls lanseras i två olika smaker, Midnight Mint, en med kylande och mintaktig smak som är något starkare. Twisted Berry med inslag av bär, syrlighet och balanserad sötma.

Volt Pearls förväntas av Swedish Match att bli en riktig succé. Den nya produktionsmetoden ska enligt dem ge en mycket bättre upplevelse när det kommer till smak. Båda sorterna lanseras i slim-format.

Pearl Technology

Istället för ett pulverliknande innehåll så har fyllnadsmedlet pressats samman till små pärlor. Traditionellt så blandas alla ingredienser samman och mals till ett pulver. Den stora skillnaden Med Volt Pearls ligger i att smaker och nikotin tillsätts efteråt och täcker ytan på de små pärlorna. Tekniken har de valt att kalla Pearls Technology.

Fördelarna med VOLT Pearls

Som vi nämnde tidigare i artikeln så pressas fyllnadsmaterialet till små kulor som sedan behandlas med smakingredienser och nikotin. Fördelen är att du får en kraftigare smakupplevelse och en mer intensiv release av nikotinet. En annan fördel som lyfts fram av producenten är att tillverkningsmetoden gör så att portionerna håller formen bättre, något vi märkt är problematiskt med andra sorter på marknaden.

Vi på redaktionen har ännu inte lagt vantarna på en dosa men vi återkommer med ett test där vi jämför med andra sorter för att ta reda på om det är så mycket bättre som sägs.