Ny prisjämförelsesajt för snus

Nyligen lanserades en helt ny konsumentsupplysningssajt för snus, tanken är att ge konsumenten all nödvändig information, inklusive var du hittar lägsta pris för en produkt.

Historiskt sett så har svenskarna aldrig snusat så mycket som nu. Mycket tack vare rökningens minskade popularitet så har snuset vunnit mark.

De senaste åren har snusbranschen fullständigt exploderat. Det tobaksfria snusets intågande har skapat en marknad full av nya varumärken och olika sorter. Flera nya butiker som säljer snus på nätet har tillkommit där det tidigare varit svårt att konkurrera.

Just nu pågår en kapplöpning, både mellan producenter men även återförsäljare gör sitt yttersta för att ta marknadsandelar. Det är en intressant och spännande tid för snuset, åtminstone för den som tittar på det här utifrån marknadsekonomiska glasögon.

Nya regler för snus väntas

Vi har tidigare rapporterat om ett kommande förslag och skärpta regler för nikotinprodukter som väntas bli en ny standard inom kort. Socialminister Lena Hallengren och regeringen vill ha en lagförändring för en tydligare reglering, särskilt runt försäljning och marknadsföring. Anledningen till lagändringen är enligt den beställda utredningen, en ökad oro för folkhälsan.

Kristoffer Daal, en av personerna bakom Prilljakt.nu säger att det rådande klimatet med stora marknadsförändringar kombinerat med tillverkarnas behov att nå brukarna, gör att det verkligen finns ett behov av en konsumentupplysnings-sajt. Det är idag bokstavligen en djungel av olika varumärken, sorter och variation i prissättning. Det behövs en tydlig och neutral vägledning för konsumenter då branschen helt saknar detta. Vi beslutade att ta saken i egna händer och lanserade Prilljakt.nu, en webbplats där du som konsument hittar den information du behöver.

Prilljagaren.se – en titt under huven

Redaktionen har tagit en närmare titt på konsumentupplysningssajten prilljagaren.se, trots att den nyligen lanserats så syns det att det inte är ett hafsigt jobb. Det som mest imponerar är att du med hjälp av några knapptryck, hittar det lägsta priset på ditt favoritsnus och var du kan köpa det.

Sökfunktionen är något vi fastnade lite extra för, trots att du stavar produktnamnet fel hittar sajten rätt produkt åt dig. Även om du har dina tydliga favoriter så är det enkelt att hitta andra, snarlika produkter ifall du känner för att prova något nytt.

Webbplatsen upplevs som lite “tom” på innehåll och när vi påpekar detta så berättar grundarna att det var viktigt att lansera i första hand, innehållet kommer byggas ut efter hand.