Nordic Spirit återkallar hela sitt sortiment

Varumärket Nordic Spirit snus återkallar hela sitt sortiment då det framkommit att deras produkter gett obehag och besvär med munhälsan.

Nordic Spirit, det tobaksfria snuset som tillverkas av Nordic Snus i Vårgårda strax utanför Alingsås, har återkallat hela sortimentet som nyligen lanserats. Det har framkommit av användare att de tobaksfria portionerna har gett blåsor och sveda. En konsument berättar för Alingsås Tidning att hen upplevt biverkningar efter att ha köpt dosor av de nyligen lanserade smakerna.

Det var en frätande känsla i munnen och jag fick blåsor av snuset. Det har aldrig hänt förut, berättar personen för tidningen.

Det framkom sedan för konsumenten att hela sortimentet utgick den 31 maj 2022 och någon mer information om det kommer att återlanseras ges inte.

På Nordic snus webbsida så är all information om Nordic Spirit borttaget, ingen information om varumärket går att hitta vilket tyder på att det som framkommit har varit allvarligt.

Från Emelie Rasby, kommunikationsansvarig på Nordic Snus har via email kommenterat uppgifterna som publicerats av Alingsås Tidning.

Vi identifierade ett potentiellt kvalitetsproblem med Nordic Spirit i Sverige och som en stor försiktighetsåtgärd valde vi att frivilligt dra tillbaka produkterna ifrån handeln.

Enligt Emelie Rasby så har de gått ut med information till sina återförsäljare och meddelat aktuell tillsynsmyndighet efter att ha mottagit konsumentklagomål som beskriver problem med en svidande känsla och i vissa fall blåsor på tandköttet.

Det finns i nuläget inga uppgifter om Nordic Spirit kommer att komma tillbaka på marknaden.

Källa: Alingsås Tidning