Lundgrens lanserar tobaksfritt snus

Lundgrens släpper nya produkter inom segmentet tobaksfritt snus med sin egna tolkning av hur nikotinpåsar skall smaka!

Vi har under en längre tid nu fått uppleva en kavalkad av lanseringar när det kommer till tobaksfritt snus, helt nya varumärken har tillkommit på marknaden. Användningen av tobaksfritt snus eller ”all white” som det också kallas, har ökat enormt i populäritet.

Vi har sett antalet sorter mångdubblas det senaste året och numera hittar du alla möjliga smaker du kan tänka dig. Allt från frukt, bär, godissmak men även habanero och chili har letat sig in i smakfaunan. En variant som påminner mer om traditionell smak har dock lyst med sin frånvaro tills nu.

Fiedler & Lundgren lanserar nu tre nya sorter med just en smak som påminner mer om traditionellt snus, ett tomrum som ingen vågat riktigt försöka ta fram tills nu. Med en betydligt mognare smak och inte lika kraftfull, fruktig karaktär så vill Lundgrens visa att det finns ett tobaksfritt alternativ till de som idag använder vanligt snus.

Lundgrens Äng

Med mjuka toner av traditionella bär, benämns av Lundgrens själva som ”ängsbär” och syftar på jordgubbar, hallon och smultron som vi hittar i vår trädgård. med Ängsbär så förstärks beskrivningen ytterligare då denna typen av bär oftast inte har en lika kraftfull smak när de plockats vilt till skillnad från vår trädgård. Nikotinhalten är 10 mg/g och bedöms som snäppet starkare än normalt. Lundgrens Äng innehåller ca 21 portioner av formatet slim.

Lundgrens Dunge

Med samma typ av karaktär lanseras Lundgrens Dunge, en nikotinpåse i slimformat med traditionella smaktoner och en hint av skogsbär såsom blåbär, björnbär och vinbär. Den här ser vi fram emot att testa då vi hört de som lovordat men också de som totalsågat smaken.

Lundgrens Rimfrost

Med en något högre nikotinhalt än de andra sorterna men samma slimformat lanseras Lundgrens Rimfrost. Smaken drar åt kanske de mest populära nikotinpåsarna på marknaden med en uppfriskande karaktär. Portionerna är smaksatta med mynta och eukalyptus och innehar en nikotinhalt på 12,5 mg/g.

Med de nya sorterna spekulerar vi på redaktionen att det handlar om att attrahera en helt annan målgrupp än de som använder de befintliga sorterna. En vågad lansering enligt oss, de som uppskattar de tobaksfria nikotinpåsarna är vana vid just smaker som inte har något med traditionellt snus att göra.

Det återstår att se hur marknaden svarar på produktnyheterna från Lundgrens och vi återkommer med en recension inom snar framtid när vi haft tillfälle att pröva själva.