General Old Tom Gin – nytt samarbete mellan Härnö Gin och Swedish Match

Snusklassiskernas snusklassisker General behöver ingen närmre presentation än just “snusklassiker”. Portionsnusets heliga graal är år efter år en av de mest populära snussorterna i vårt avlånga snustokiga land.

Det släpps nya snusvarumärken med varianter till höger och vänster i dagens snuslandskap, inte direkt en nyhet för någon längre. Mängden ögonbryn som höjs vid nya releaser blir färre och snusare jäktar snart inte med att testa nytt utan i landet lagom föredrar vi nog allra helst att köra på klassiker och varsamt röra sig i nya sortiment.

Så när vi i vardagens lunk och med slumrande lanseringsögon fick syn på en artikel på Gingeek.se att Swedish Match återigen fångar upp ett intressant samarbete med en lokal tillverkare så gick pulsen upp igen!

Det är säkerligen fler än vi på Alltomsnus.se som tycker det är intressant när en av snuslandets generaler, just General återigen gör ett samarbete med fantastiska Hernö Gin. Ginsnuset bjuder denna gång på en noga planerad smakupplevelse av ljus tobakskaraktär med klara inslag av citrus, enbär samt naturliga toner av granskott, örter, vita blommor och enträ.

General Old Tom Gin

Samarbetet trädde i kraft först 2016 då lyxsnuset General Kardus som släpps en gång om året smaksattes med Hernö Gin. Kort därefter lanserades även General Blended By Hernö Gin som var ett snus med en annan tobaksblandning i en white-produkt. Ambitionen var densamma med att ta fram ett välkryddat snus med en tydlig ton av gin som slutligen kompletteras med en touch av citrus.

Lanseringen av det limiterade co-blend snuset General Old Tom Gin har begränsats till 325 000 dosor och kommer släppas i två steg den 9 samt 26 september. Snuset kommer finnas tillgänglig för försäljning i Swedish Match´s fysiska butiker, deras hemsida samt även som vid tidigare gemensamma lanseringar på Gulf i Härnösand den 9 september. Den 26 september kommer snuset även vara tillgänglig hos flera återförsäljare fram årsskiftet eller så långt lagret räcker, så även om begränsade utbudet är relativt stort gäller det nog att vara med på noterna om man vill ta del av ginsnuset!

Vi återkommer med en recension när vi lyckats lägga vantarna på denna pärla!

Billigast just nu enligt prilljagaren.se
1-pack från 48 kr
5-pack från 47 kr per dosa
10-pack från 44.50 kr per dosa
30-pack från 43.47 kr per dosa
50-pack från 43,60 kr per dosa